2013 pre-conference day

Uit Yes! wiki

Ga naar: navigatie, zoeken

De pre-conferentie 2013 wordt gehouden op woensdag 18 september 2013,

van 11.00 uur (inloop vanaf 10.30 uur!) tot 15.30 uur

in het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag

Zie de deelnemerslijst


Bestand:Ministerie van buitenlandse zaken.jpg Het Ministerie van Buitenlandse Zaken


Inhoud

Doelen van de dag

De pre-conferentie is bedoeld als voorbereiding op de grote YES! conferentie 'Europa, Nederland, de wereld' op 7 oktober a.s. in het MediaPlaza in Utrecht.

Centraal staat het leren presenteren. Je krijgt hierbij professionele hulp van mw. Marjolein Diks, senior communicatieadviseur bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Je krijgt een goed beeld van wat er op de YES! conferentie van je wordt verwacht en tips om tot een goede presentatie te komen. Ook heeft het programma een inhoudelijk deel. De Secretaris Generaal Europese Samenwerking, dhr. Robert de Groot, is het eerste uur aanwezig en reageert inhoudelijk op de eerste (proef)presentaties. Ook werken we, zoals steeds, aan een verrijking van je beroepsperspectief; dit maal met hulp van medewerkers van het programma 'Banen bij de EU' en de personeelsdienst van het ministerie.


Je ontmoet...

We worden ontvangen door de Directeur-Generaal Europese Samenwerking, dhr. Robert de Groot.


Bestand:Robert-de-groot.jpg Dhr. Robert de Groot, directeur-generaal Europese Samenwerking, Ministerie van Buitenlandse Zaken

Bestand:Marjolein diks.jpg Mw. Marjolein Diks, senior-communicatieadviseur, Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verder: inhoudelijk programma door senior beleidsmedewerkers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken


Het programma

10.30 uur Inloop, koffie/thee


11.00 uur Ontvangst door Directeur Generaal Europese Samenwerking, dhr. Robert de Groot

Eerste proefpresentaties door YES! leerlingen. Inhoudelijke reactie van dhr. Robert de Groot. Reactie op presentatietechniek door mw. Marjolein Diks.


12.00 uur Lunch (en vertrek dhr. Robert de Groot)


12.30 uur. Werken aan presentaties. Groepjes werken aan hun presentaties; kijken bij elkaar, lopen rond. Ook mw. Marjolein Diks zal dit doen en op basis van hetgeen ze ziet, gelijk tips geven. Voor inhoudelijk advies zijn enkele beleidsmedewerkers van het ministerie beschikbaar.


13.30 uur Interactieve lezing: Europa, beleid en buitenlandse zaken. Inhoudelijk deel; interactief, met stellingen en debatteren.


14.15 uur Laatste sessie proefpresentaties. Met hulp en commentaar door mw. Marjolein Diks.


15.00 uur Voorlichting over beroepsperspectieven bij de Europese Unie en ministeries. Uitgevoerd door medewerker van het programma 'Werken bij de EU' en de personeelsdienst van Buitenlandse Zaken. Vragen stellen mag.


15.30 afsluiting: op naar de YES! conferentie.De deelnemerslijst

De deelnemerslijst staat op een aparte pagina. Check svp nogmaals of je naam er terecht op staat! Email eventuele wijzigingen svp vroegtijdig naar Worldschool, m.vlag@worldschool.nl

zie de deelnemerslijst


Routebeschrijving en ID

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ligt op ongeveer 200 meter loopafstand van het NS-station Den Haag Centraal en naast het voormalige winkelcentrum Babylon.

Bezuidenhoutseweg 67, 2594 AC Den Haag


ID meenemen: je hebt een ID, paspoort of rijbewijs nodig om het ministerie binnen te komen.

Persoonlijke instellingen
overige